Om Mig

OM MIG

Mit navn er Merete Roy

Inspirationen til mine billeder finder jeg primært i naturen, hvor former og farvespil skaber mange spændende motiver.


Jeg kan godt lide at eksperimentere med forskelllige teknikker, collage og serigrafi i mine billeder, så nogle af mine billeder er også produkt af dette.


Anmeldelse:


Naturens fantastiske intensitet og energi bearbejdes og genskabes så godt, som kun den øjeblikkelige førstehånds naturoplevelse kan give. Der opstår en helt særlig stemning i hendes billeder og en skøn fornemmelse af stilhed og ro breder sig indeni. Motiverne er ikke stedbestemte, men Meretes sanseindtryk og erindringsbilleder af den sete og oplevede natur, som hun tager under kærlig bearbejdning på lærredet. 

Merete Roy er meget overbevisende i sit udtryk og er opmærksom i sine betragtninger når hun bevæger sig ude i naturen. Motiverne er sanselige og vi gribes af nuet og stemningen og drages ind i motivet, hvor Danmarks landskab viser sig fra sin smukkeste side


©Af Kirsten-Marie Hedeland, Kunstanmelder ved Kunstavisen og Tv programvært på Kultur-Kanalen, december 2020 My name is Merete Roy

I am born in 1954 and live in Lejre, near Roskilde, Denmark

I always paint with acrylic

My motives are mostly inspired from nature. Very often my motive is based on a foto.

I take a lot of fotos, enhance then digitally and use them as inspiration, expressing my felings through variation of colours, angles and perspektives.


I have been exhibiting my works since 2006

Gennem tiden er jeg blevet undervist af:

Rüdiger Møvens,

Kirsten Fagerli,

Andre Miller,

Bjørn Ignatius,

Maiken Heinfeldt,

Rikke Feld

Annemette Højer

Anne Juul Christoffersen,

Inger Lam

Mia Willaume

Niels Valentin

Elin Neumann

Pia Brix Thomsen